Fast Food
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν πως το ταχυφαγείο δεν είναι υγιεινή λύση διατροφής. Όμως πολλοί καταφεύγουν σ’ αυτήν, την εύκολη και φτηνή λύση. Σκεφτήκατε ποτέ τι ουσίες περιλαμβάνουν αυτά τα τρόφιμα εφόσον διαρκούν για μέρες; Αναρωτηθήκατε καθόλου εάν είναι λογικό να ετοιμάζονται τόσο γρήγορα τα «φαγητά» που σας προσφέρουν εκεί και να έχουν τόσο χαμηλές τιμές; Η απάντηση κρύβεται στη πρόσθεση ουσιών όπως τα Ε, που είναι καρκινογόνες και στη γενετική μετάλλαξη. Σε ένα πρόσφατο πείραμα, άφησαν ένα μπέρκερ γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας για 14 ημέρες έξω από το ψυγείο και δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Το τυρί παρέμενε με αυτό το αφύσικα πορτοκαλί του χρώμα ίδιο, το ψωμί δεν εμφάνισε κανένα είδος μύκητα και το μπιφτέκι δεν απέχτησε καμία δυσάρεστη οσμή. Πώς είναι δυνατόν μετά από μια τέτοια είδηση οι άνθρωποι να καταβροχθίζουν ακόμα αμέτρητες ποσότητες «σκουπιδιών»; Φαίνεται πως κύριος παράγοντας καταφυγής σε τέτοιου είδους μαγαζιά είναι η εργασία και των δύο γονέων, με αποτέλεσμα την έλλειψη χρόνου μαγειρέματος. Παρατηρείται επίσης διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, εφόσον τα κορίτσια αποδεικνύονται πιο προσεχτικά με τη διατροφή τους καθώς και ανάμεσα στις τάξεις, όπου παρατηρείται αύξηση σε μεγαλύτερες ηλικίες, όταν τα Σάββατα βγαίνουν πιο συχνά έξω με φίλους.
Σύμφωνα με λοιπές καταχωρήσεις μαθητών, οι περισσότεροι παίρνουν δημητριακά ως πρωινό, μια εξαιρετική επιλογή, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες (κύρια πηγή ενέργειας) και βιταμίνες συμπλέγματος Β.
Αρνητική είναι η εικόνα του δεκατιανού, εφόσον πάνω από το 60% αγοράζει σνακ από το κυλικείο, όπως τυρόπιτες, κρουασάν και άλλα.
Ευτυχώς το 85% συνοδεύει το μεσημεριανό του από σαλάτα, ενώ ο μέσος όρος μάζας είναι φυσιολογικός. Η αυτοαξιολόγηση της διατροφής χαρακτηρίζεται κυρίως ως μέτρια .
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν πως το ταχυφαγείο δεν είναι υγιεινή λύση διατροφής. Όμως πολλοί καταφεύγουν σ’ αυτήν, την εύκολη και φτηνή λύση. Σκεφτήκατε ποτέ τι ουσίες περιλαμβάνουν αυτά τα τρόφιμα εφόσον διαρκούν για μέρες; Αναρωτηθήκατε καθόλου εάν είναι λογικό να ετοιμάζονται τόσο γρήγορα τα «φαγητά» που σας προσφέρουν εκεί και να έχουν τόσο χαμηλές τιμές; Η απάντηση κρύβεται στη πρόσθεση ουσιών όπως τα Ε, που είναι καρκινογόνες και στη γενετική μετάλλαξη. Σε ένα πρόσφατο πείραμα, άφησαν ένα μπέρκερ γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας για 14 ημέρες έξω από το ψυγείο και δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Το τυρί παρέμενε με αυτό το αφύσικα πορτοκαλί του χρώμα ίδιο, το ψωμί δεν εμφάνισε κανένα είδος μύκητα και το μπιφτέκι δεν απέχτησε καμία δυσάρεστη οσμή. Πώς είναι δυνατόν μετά από μια τέτοια είδηση οι άνθρωποι να καταβροχθίζουν ακόμα αμέτρητες ποσότητες «σκουπιδιών»; Φαίνεται πως κύριος παράγοντας καταφυγής σε τέτοιου είδους μαγαζιά είναι η εργασία και των δύο γονέων, με αποτέλεσμα την έλλειψη χρόνου μαγειρέματος. Παρατηρείται επίσης διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, εφόσον τα κορίτσια αποδεικνύονται πιο προσεχτικά με τη διατροφή τους καθώς και ανάμεσα στις τάξεις, όπου παρατηρείται αύξηση σε μεγαλύτερες ηλικίες, όταν τα Σάββατα βγαίνουν πιο συχνά έξω με φίλους.
Σύμφωνα με λοιπές καταχωρήσεις μαθητών, οι περισσότεροι παίρνουν δημητριακά ως πρωινό, μια εξαιρετική επιλογή, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες (κύρια πηγή ενέργειας) και βιταμίνες συμπλέγματος Β.
Αρνητική είναι η εικόνα του δεκατιανού, εφόσον πάνω από το 60% αγοράζει σνακ από το κυλικείο, όπως τυρόπιτες, κρουασάν και άλλα.
Ευτυχώς το 85% συνοδεύει το μεσημεριανό του από σαλάτα, ενώ ο μέσος όρος μάζας είναι φυσιολογικός. Η αυτοαξιολόγηση της διατροφής χαρακτηρίζεται κυρίως ως μέτρια .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου